Tillverkare: Roland

Roland FP60WH Vitt

Kompakt, elegant digitalpiano med 88 vägda tangenter av typen PHA4 med escapement och Ivory Feel, SuperNATURAL Piano, totalt 279 instrumentljud, Bluetooth, inspelningsfunktion, samt inbyggda högtalare. Köp till benställningen KSC72 och pedalenheten KPD90 för ett mer möbellikt utseende.

Registrera ditt instrument hos Roland för 3 års garanti.

Klaviatur

FP60 har en vägd klaviatur av typen PHA4 med syntetiskt elfenben och ebenholts. Klaviaturen har även escapement (eftertryck), vilket möjliggör snabba notrepetitioner utan att tangenter behöver släppas ända upp. Anslaget går även att justera i 100 olika nivåer. FP60 kan kompletteras tre-pedalsenhet KPD90 (kräver orginal benställning KSC72) med samma funktioner som hos en akustisk flygel, alltså sustain, dämpning och sostenuto.

Ljud

Flygelklangen återskapas av SuperNATURAL Piano. Denna unika modelleringsprocess innefattar hela ljudskapandet hos ett vanligt piano vilket inkluderar tonerna som spelas med deras resonans. Här finns även elpianon, orglar, stråkar m.m. FP60 har totalt 279 instrumentljud. Med layerfunktion kombinerar du 2 st ljud och med splitfunktion kan du t.ex. spela med ett kontrabasljud i vänsterhanden.

Högtalare

Rolands FP60 innehåller ett högtalarsystem med 2 x 8 cm högtalare samt 2 x 2.5 cm diskantelement. Instrumentet har även in- och utgångar för externa ljudkällor samt Bluetooth för midi och audiouppspelning.

Hörlur

Roland pianon använder Headphones 3D Ambience för att optimera ljudet så det låter som om ljudet kommer från själva pianot och inte genom hörlurarna. Du kan även spela längre perioder utan att bli trött när som helst på dygnet.

Övriga funktioner

Audioinspelare/uppspelare

Midiinspelning

Inbyggd Piano Designer-funktion och en tillhörande gratis app för att justera karaktären i det akustiska pianot inklusive individuell stämning av toner, strängresonans, lockets position och mer